Instruktioner för att välja den bästa finansieringen för ditt företag

Finansiering är ett aldrig sinande äventyr för affärsvisionärer och entreprenörer. Från den tidigaste utgångspunkten är det nödvändigt att välja om man vill söka en finansiell investerare, ta ett lån eller sätta kredit på spel.

Ibland möter företag situationer som kräver omedelbart kapital. Vissa andra situationer kan kräva ekonomiskt stöd i processen att växa verksamheten och bli allvarlig. Situationer som kräver finansiering för ny utrustning eller mer utrymme, stora försäljningar kan skapa en kassaflödesbrist medan du väntar på fakturabetalningar etc.

Tuffa situationer kan också föra in finansiering igen i affärsdiskussioner: affärer har gått ner, oegentligheter har påverkat verksamheten eller kanske behöver utrustning ersättas igår.

Förutsatt att du bestämmer dig för att ta ett företagslån, måste du närma dig det långsamt och noggrant överväga följande:

  • Se först till att du verkligen behöver finansiering.
  • Bestäm vilken typ av finansiering som är bäst för dig och ditt företag.
  • Säkra det du behöver för att fortsätta växa.

1. Kassaflödesbrist

Ibland är inkomsterna och utgifterna helt enkelt inte väl tidsbestämda. Man måste till exempel betala anställda varannan vecka, men kunderna har 30 dagar på sig att betala fakturor. Om ditt företag växer och är friskt är det okej att skaffa finansiering för att täcka en kortsiktig kassaflödesbrist. Om ditt företag har det svårt, sök inte finansiering som en stoppåtgärd. Det räcker aldrig.

2. Stora inköp

Ibland måste du spendera pengar för att tjäna pengar, men i likhet med kassaflödesbrister, ta bara det här steget för att främja tillväxt – inte för att kompensera för andra misslyckanden eller brister. När ditt företag växer kan du så småningom behöva ny utrustning, lagerprodukt, större anläggningar etc. Eller så kan du få en möjlighet att köpa ett annat företag. Så länge ditt företag är friskt och köpet kommer att driva tillväxt, kör på det.

3. Nödsituationer

Att driva ett litet företag är aldrig smidigt. Utrustning blir gammal och går sönder, anställda gör misstag och någon gång kommer du att stå inför ett stort köp som du inte hade tänkt dig (åtminstone inte på ett tag). Om det är avgörande för ditt företag, ibland är extern finansiering det enda sättet.

Många av de nya företagen är dedikerade till att förbättra miljön och fokuserar därför på elfordon. Om du är intresserad av att lära dig mer om elcyklar, elskotrar eller någon annan ny trend, läs mer på vår hemsida.

Du gillar kanske också...