Scott elcykel – De 8 bästa elcyklarna från Scott

Scott Elcykel - Köp här

Elcyklar är fortfarande vanliga pedalcyklar, men tack vare den extra uppladningsbara elmotorn så kan du få en välbehövlig boost i backar eller när du vill ta dig fram snabbare på platta sträckor. Oavsett om du använder cykeln i ditt pendlande eller för att utforska ditt närområde så kommer du garanterat ha det roligt med en Scott Elcykel. 

Sedan 2011 har Scott varit en ledande tillverkare av elcyklar och dess cyklar anses vara bland de finaste i världen (i synnerhet vad gäller cykelramar!). Bläddra bland alla tillgängliga modeller nedan och hitta enkelt information om lägsta pris och vilken elcykel som är rätt för dig.

Den här artikeln innehåller reklam genom annonslänkar för Cykloteket.se.

Innehållsförteckning:

SCOTT SUB ACTIVE ERIDE ELCYKEL

Scott Sub Active Eride Elcykel - Köp Här

Läs mer om cykeln Visa aktuellt pris

Här är en mycket prisvärd, komplett och bekväm elcykelmodell från Scott. Motorn har ett elmotorsystem från marknadsledaren Bosch, med elassistans som sitter i vevpartiet istället för i framhjulet. Något som vi verkligen gillar med den här varianten är också hur batteriet har integrerats i ramen. 

Scott Sub Active Eride ger dig en naturlig och mjuk cykelkänsla utan ryck. Dessutom har den följande specifikationer:

 • Dämpad framgaffel
 • Skärmar
 • Godkänt ramlås
 • Bra belysning
 • Kraftigt stöd
 • Kedjeskydd
 • En stabil pakethållare. Allt är dessutom snyggt färgmatchat.
 • 9 utanpåliggande Shimanoväxlar som ger elcykeln ett bredare register.

Visste du att styrstamen på denna elcykel är justerbar? Detta gör så att du kan få en komfortabel sittställning som passar just dig.

En mycket komfortabel elcykeltur

Däcken är breda vilket gör att de slukar ojämnheter med lätthet och ger dig en extra nivå av komfort i din cykling. Däcken har dessutom bra punkteringsskydd och en synlig reflexsida på sig.

Låt färddatorn hålla reda på din körning

scott elcykel färddatorPå den här elcykelns styre så sitter det en smart färddator. Här ser du viktig cykeldata som fart, distans mm, men självklart också batteristatus. Det är också här du styr belysningen av/på med ett enkelt knapptryck. Smidigt!

Utöver att styra belysning kan du även kontrollera hur mycket hjälp du vill ha från en här cykelns elmotor. Sen kan du ju förstås stänga av eldriften om du vill cykla på som vanligt.

Hur lång räckvidd har den här elcykeln?

Den har en räckvidd på upp till 145 km körsträcka per laddning beroende på terräng, kyla och hur mycket assistans man väljer att använda.

Vem passar Scott Sub Active Eride elcykeln för?

Cykeln passar dig som vill ha en  härlig känsla av ständig nerförsbacke och för dig som tycker det är lite för långt till jobbet. Om du sedan inte vill komma fram svettig, har mycket backar eller ofta cyklar med tung last, då är de här elcykeln från Scott perfekt för dig.

Läs mer om cykeln Visa aktuellt pris

SCOTT SUB ACTIVE ERIDE UNISEX ELCYKEL

SCOTT SUB ACTIVE ERIDE ELCYKEL 2019

Här har vi ännu en prisvärd och komplett elcykel från Scott. Även denna elcykel är komfortabel att köra och är också utrustad med det pålitliga Active-elmotorsystem från marknadsledande Bosch, där elassistansen sitter i vevpartiet istället för i framhjulet.

Övriga specifikationer

 • Unisex ram med lågt insteg gör att cykeln kan användas av alla i familjen, gammal som ung.
 • *Systemet har sensorer som mäter kraft, pedalfrekvens och fart, och skickar 1000 signaler i sekunden till 32-bit processorn. Allt för att du ska få en så cykellik upplevelse som möjligt.

Läs mer om cykeln Visa aktuellt pris

SCOTT SUB SPORT ERIDE 20 ELCYKEL

SCOTT SUB SPORT ERIDE 20 ELCYKEL

Läs mer om cykeln Visa aktuellt pris

Här har vi en riktig premiummodell när det kommer till elcyklar från Scott! SUB Sport eRide 20 är sannerligen komplett när det gäller prestanda, kvalitet och vad cykeln kommer utrustad med.

Specifikationer:

 • Kraftfull Bosch Performance CX-motorn med hela 75 Nm.
 • Till 2020 är CX-motorn dessutom kraftigt uppdaterad; CX Generation4, en klart mindre och lättare motor (2,79 kg vs 4,09 kg).
 • Maxassistansen har ökats från 300% till 340%.
 • Du kan låsa fast batteriet och via en laddport ladda batteriet på plats i ramen.

Möt din nya elcykeldisplay.

scott sub active eride 20 displayPå styret hittar du Bosch Inutiva Display. Detta är en lite finare och smartare färddator/display. Här hittar du viktig cykeldata för stunden som fart, distans mm. Det är också här som du ser batteristatus samt styr belysningen av/på med en enkel knapp.

Det finns ett separat reglage vid handtaget där du väljer hur mycket hjälp av elmotorn du vill ha. Du kan ju självklart stänga av eldriften om du vi cykla vanligt.

Övriga specifikationer

 • Cykeln dämpad framgaffel, skärmar, godkänt ramlås, kraftigt stöd, kedjeskydd och stabil pakethållare. Allt är dessutom snyggt färgmatchat.
 • Har 11 utanpåliggande växlar från SRAM, vilket ger elcykeln ett mycket brett register. 
 • Belysning fram och bak som är batteridrivna. Fram har du dessutom en kraftfull kvalitetsbelysning från Lezyne.
 • Har även en styrstam som är justerbar, vilket gör att du kan få en komfortabel sittställning som passar just dig.
 • Däcken har bra punkteringsskydd, samt med mycket synlig reflexsida.
 • Upp till 160 km körsträcka per laddning beroende på terräng, kyla och hur mycket assistans man väljer att använda. Laddningstid är endast 2,5 timmar. Batteriet kan du också låsa fast i ramen. 

Läs mer om cykeln Visa aktuellt pris

Observera! Den här cykeln finns även tillgänglig som dammodell HÄR. Se eller klicka på bilden nedan.

SCOTT SUB SPORT ERIDE 20 DAM ELCYKEL

SCOTT ASPECT ERIDE 950

SCOTT ASPECT ERIDE 950

Läs mer om cykeln Visa aktuellt pris

Aspect-serien från Scott har under årens lopp blivit kända för sin komfortabla och prisvänliga upplevelse när det gäller enklare MTB-cykling och denna ERIDE-variant är inget undantag. 

Den här modellen är den perfekta kombinationen för dig som vill använda samma cykel för såväl grusväg som enklare stigar samtidigt som du vill kunna pendla till jobbet utan några problem.

Det här är verkligen en allt-i-allo maskin som öppnar upp en ny spännande värld för dig som cyklist.

Specifikationer:

 • Bosch Power Tube – Lång battertid, lätt att hantera och snyggt integrerat i ramen! Batteriet kan man verkligen lita på.
 • Scott Impact Damper – en skyddande sköld sitter under vevpartiet och skyddar såväl ram som drivenhet mot stenar och annat skadligt som kommer farande. 
 • Elsystem i form av Bosch Active Plus vilket är både pålitligt och effektivt. Läs mer HÄR.

Läs mer om cykeln Visa aktuellt pris

SCOTT SUB SPORT ERIDE ELCYKEL 2019

SCOTT SUB SPORT ERIDE ELCYKEL 2019

Läs mer om cykeln Visa aktuellt pris

SUB Sport eRide är en riktig premiummodell i världen av elhojar! Den här elcykeln är helt enkelt komplett när det gäller prestanda, kvalitet och utrustning.

 • Modellen har likheter med Scott SUB Active eRide, men de största skillnaderna är den exklusiva och kraftfulla Bosch Performance CX-motorn med hela 75 Nm.
 • Här får du också lite vassare komponenter och ett 500wh PowerTube Batteri.
 • Det nya Bosch-batteriet är kraftfullare och möjliggör snygg integrering i ramen där det sitter snyggt och säkert utan att skramla.
 • Observa att det också går att låsa fast batteriet och via en laddport ladda batteriet på plats i ramen. Smart va?

Läs mer om cykeln Visa aktuellt pris

Observera! Den här cykeln finns även tillgänglig som dammodell HÄR. Se eller klicka på bilden nedan.

SCOTT SUB SPORT ERIDE DAM ELCYKEL 2019

SCOTT GENIUS ERIDE 920

SCOTT ASPECT ERIDE 950

Läs mer om cykeln Visa aktuellt pris

Med denna nya Genius ERide kan vem som helst njuta av seriös stigcykling, oavsett antal höjdmeter och krutmängd i benen. 

Här har man nämligen kombinerat den extremt mångsidiga stigcykeln Genius med Boschs finaste motor Performance CX för att att ta fram ett riktigt prestandapaket. Inga kompromisser!

Den här modellen kommer lyfta den eldrivna Mountainbikecyklingen till nya höjder, det är vi övertygade om.

Specifikationer

 • Med elassistansen i vevpartiet, istället för i framhjulet, får du en mycket naturlig och mjuk cykelkänsla helt utan ryck.
 • Bosch Power Tube ger dig lång battertid. Den är lätt att hantera och snyggt integrerat i ramen! Ett batteri som du kan lita på. 
 • Elsystem i form av Bosch Performance CX. Detta är toppmodellen från Bosch som levererar både jämn och effektiv kraft med en den höga respons som krävs vid såväl bra stigningar som tekniska partier. Du kan läsa mer HÄR. 
 • Dämpningen går heller inte den av för hackor. Här hittar vi kvalitetsgung från Fox både fram och bak vilket säkerställer maximal följsamhet i alla lägen. Ett måste för en bra MBT!
 • Kommer uutrustad med TwinLoc Suspension System vilket gör det möjligt att låsa både fram och bakdämp med ett och samma reglage på styret. Går dessutom att låsa i tre olika lägen.
 • Systemet har sensorer som mäter kraft, pedalfrekvens och fart, och skickar 1000 signaler i sekunden till 32-bit processorn. Allt för att du ska få en så cykellik upplevelse som möjligt.

Läs mer om cykeln Visa aktuellt pris