Aimo börjar nu hyra ut elscootrar

Bildelningstjänsten Aimo har tidigare hyrt ut bilar i storstäderna. Nu lanserar de en egen tjänst för uthyrning av elscootrar. Ambitionen är att bli ett ledande mobilitetsbolag i Sverige för att sedan expandera vidare ut till Europa.
Det var i måndags som Aimo meddelade att de skulle börja hyra ut elscootrar, något som gör att företag som Voi, Lime, Tier, Circ, Ayo och Moow får ännu en konkurrent i Stockholm.

”Vi vill erbjuda en helhetslösning – dörr till dörr – och kommer därför att lansera elscootrar på försök. Från och med den 5 augusti och till dess snön faller så kommer det att finnas både elscootrar och bilar i aimoappen” – Koichi Harayama, vd för Aimo

Det var i höstas som Aimo lanserade sin tjänst för uthyrning av elbilar och de har idag 300 elbilar i sitt system.

I ett pressmeddelande uppger Aimo också att man ska ha skrivit under en avsiktsförklaring med Stockholms stad.

Kräver körkort, men ingen startavgift eller öppningsavgift

Aimos elscootrar kan bokas i en app. Användare över 19 år med körkort kan registrera sig gratis och då kunna nyttja hela tjänsten med både elscootrar och bilar.

Vad kostar det att åka med en elscooter från Aimo?

En resa kostar 2 kr per minut, utan öppningsavgift. Man kan dessutom förboka scootern 15 minuter före avresa, men ändå enbart betala för tiden scootern används. I jämförelse så kostar Tier 1.9 kr per minut, medans Voi och Circ normalt kostar 3 kr per minut.

Du gillar kanske också...