Recension av appen Cykelspårare Cykeldator

Om man är intresserad av cykelsport och själv utöver det så har man förmodligen testat ett antal appar. Syftet kan vara att mäta hastighet, mäta hur långt man cyklar eller för att få sin cykeltur utritad på en karta. Är appen Cykelspårare Cykeldator något för dig?

Som cykelentusiast så är man noggrann med sin utrustning. Allt på ens cykel ska vara i topp trim. Gummit på säcken får inte vara sprucket, växlarna ska fungera felfritt och ekrarna inte det minsta böjda. Detta reflekteras även i hur man väljer sin app man har för att spara information kring sitt intresse.

Att ha en app som saknar funktioner eller som inte är tillförlitlig är givetvis en mardröm. Man ska kunna lita på appens funktioner och man ska inte behöva använda flera appar för att komplettera varandra. Appen ska gärna se bra ut och vara enkel att använda. Det är inga små krav som ställs, men när man är van vid att allt som kretsar kring sitt intresse är av högsta kvalitet, så förväntar man sig inget mindre.

Ett alternativ är den mjukvara för Android som utvecklats och döpts till Cykelspårare Cykeldatorn.

Kraftfulla funktioner

Appen innehåller de funktioner som de flesta som håller på med cykelsport är ute efter. Mest grundläggande så mäter den hur länge du varit ute och hur långt du cyklat. Men den har även funktioner som att ange på en karta exakt vart du har befunnit dig med hjälp av gps, avstånd och höjd. Andra intressanta egenskaper är att den tittar på lutningen under din runda och hur många kalorier du förbrukat.

Det är en app som är väldigt lätt att använda. Den är i stort sett klar att dra igång så fort den är installerad på din telefon. Dessutom behöver du inte begränsa användningen till endast  när du är ute och cyklar. Appen fungerar precis lika bra när du till exempel är ute och springer eller är ute i naturen och vandrar.

Bra erbjudande

Utöver att vara en bra app så finns det en möjlighet att aktivera 30 dagars gratis användande inne ifrån appen. Då får du under en månads tid använda alla premiumfunktioner helt gratis. När tiden gått ut så väljer du själv om du vill fortsätta ha premiumfunktionerna aktiverade eller inte.

Appen kan även användas socialt. Genom att jämföra resultat och den sparade datorn med dina vänner kan du få en bra bild av hur du står dig i jämförelse. Detta är en fin fördel då du bättre vet vad du ska förbättra och vet hur du ligger till på olika parametrar. Det är både informativt och kul.

Sammanfattningsvis så kan vi konstatera att det är en bra app, med fina funktioner. Dessutom är det funktioner som du definitivt kommer använda dig av när du är ute i naturen och cyklar eller på annat sätt vill ha statistik på det du gör. Med erbjudandet om 30 dagars fri åtkomst till premiumfunktionerna så är det enkelt att testa appen innan man bestämmer sig för att behålla den eller inte.

Du gillar kanske också...