Är du intresserad av att skaffa en ny elhoj? Så gör du för ett lyckat köp

Elsparkcyklar fortsätter att växa i popularitet i allt snabbare takt. Fler och fler svenskar har fått upp ögonen för det här fantastiska sättet att ta sig fram på. Samtidigt så kommer det ständigt ut nya spännande modeller från olika tillverkare.

Så hur ska man göra när man är på jakt efter en ny elsparkcykel att använda sig utav till vardags? Vi har sammanställt en guide för hur du bör tänka inför köpet av dina nya elsparkcykel

Hur ska den finansieras?

Det första du bör göra är att se över hur du ska finansiera ditt köp. Självklart så går det att bara köpa elsparken rätt ut, men det är långt ifrån alla som har det ekonomiska svängrummet. Elsparkcyklar kan vara dyra, och om du förlitar dig på den för att exempelvis pendla till jobbet så är det viktigt att den håller hög kvalitet.

Ett sätt som du kan komma en bit på vägen är genom att sälja din gamla elsparkcykel. Genom att använda dig av exempelvis blocket eller Facebook Marketplace så kan man sälja sin gamla elsparkcykel för att få loss lite pengar som man sedan kan använda vid ett nyköp.

Men om du inte redan har en elsparkcykel så är detta av förklarliga skäl inte ett alternativ. Ett sätt kan då vara att använda sig utav en avbetalningsplan som sträcker sig över ett antal månader. En annan möjlighet är att teckna ett privatlån. Privatlån till transportmedel är väldigt vanligt och är en fullt legitim anledning till att teckna ett lån. Med ett privatlån så kan man låna 50000, även om sådana summor självklart inte krävs för att få en fin elsparkcykel.

Ta reda på vilken sorts elspark du vill ha

Idag så finns det ett nästintill oändligt utbud av olika modeller på elsparkcyklar. Det är därför viktigt att du tar i åtanke vad du kommer använda elsparkcykeln och på vilket underlag som du kommer att köra på. Om du kommer att köra på lite tuffare terräng under dina pendlingsfärder kan det vara klokt att köpa en elsparkcykel som har lite större hjul, medans en elsparkcykel som kommer användas nästan exklusivt på asfalt kan ha lite mindre hjul.

Läs recensioner och titta på videos

När du väl har hittat en modell som du är intresserad av så är ett bra andra steg att börja ta del av recensioner i olika former. Du kan ta del av recensioner på olika hemsidor, men vårt tips är att du söker dig till YouTube. Där kan du söka på modellens namn och sedan få upp olika recensioner från kunniga elsparkåkare. På så sätt kan du få en idé om hur den är att köra från någon som har koll på vad de pratar om.

Eftersom du med allra största sannolikhet kommer förlita dig på din elspark för att ta det till jobbet är det viktigt att du gör din hemläxa. Dessvärre så förekommer det att modeller inte alls lever upp till förväntningarna och genom att ta del av recensioner så kan du förhindra otrevliga överraskningar.

Du gillar kanske också...