Dåligt väder utomhus? Här är några saker du kan göra när det inte går att köra elhoj

Elsparkcyklar är verkligen fantastiska sätt att ta sig runt. Snabba, smidiga och extremt roliga att köra. Dessvärre så har de alla en stor nackdel som inte går att komma undan: det är inte roligt att köra när det regnar eller ligger mycket snö. Så i väntan på att snön ska smälta och regnet ska göra uppehälle så har vi samlat några roliga aktiviteter att göra när du inte kan köra din elhoj.

Det är också många av oss som tyvärr känner oss tvingade till att ställa undan vår elsparkcykel varje vinter då väderförhållanden gör det direkt farligt att köra. Så vad ska man göra i väntan på bättre tider? Förutom den vanliga sortens underhållning i form av filmer, TV-spel, livesport eller blackjack så finns det en del saker man kan göra för att vara redo för töväder.

Tvätta din elspark

Våra svenska städer delar en sak med många andra städer runtom i världen: våra gator och vägar är väldigt smutsiga. Detta är ett faktum som är svårt att komma ifrån med tanke på alla bilar och deras avgaser. Detta leder till att mycket smuts över tid lagras på din elsparkcykel.

Om denna smuts får ligga kvar under en längre tid så kan elsparkens komponenter ta stor skada och till och med gå sönder. Detta är särskilt sant för smuts som lagras på bromspartier och kablar som inte är skyddade av ett hölje eller liknande. Att tvätta din elspark är alltså ett sätt att skydda den och leder till att den kommer hålla längre.

Alla elsparkcyklar är vattenresistenta. Detta betyder att de kan stå emot regn och skvättar väldigt bra, men akta dig för att spruta vatten med för mycket kraft på underredet av din elsparkcykel. Detta kan leda till att vatten tar sig in på platser där det kan göra skada, eller att du skulle råka dra ut din kabel.

Det bästa du kan göra är alltså att ta en hink med varmt vatten och såpa och sedan använda en tvättsvamp för att göra rent din elsparkcykel. Det kommer leda till att den håller längre, och dessutom ser mycket trevligare ut.

Titta efter nya modeller online

En sak som är så fantastik med att köra elsparkcykel är att tekniken fortfarande är ganska ny och att den ständigt uppdateras. Detta leder också till att det inför varje säsong kommer nya och spännande modeller från en lång rad tillverkare. Om du känner att det är dags att uppgradera, oavsett om du använder din elspark till pendling eller nöjesåkning, så finns det garanterat en ny modell som skulle kunna intressera dig. Genom att titta på leverantörer och tillverkares hemsidor kan du få en idé om vad du skulle vilja ha. Det är också en god idé att läsa olika recensioner så du vet hur elsparken är att köra.

Som tur är så är elsparkar mycket eftertraktade och det går ofta väldigt lätt att sälja dessa på exempelvis blocket. På så sätt så kan du komma en bit på vägen till att köpa din nya elspark.

Du gillar kanske också...