Elsparkcyklar är populära bland entreprenörer och egenföretagare – så här gör du för att få den bästa upplevelsen när du pendlar

Elsparkcyklar blir allt populärare bland egenföretagare. Människor har på senare år verkligen börjat få upp ögonen för den enorma friheten som erbjuds av att pendla med en elspark. Det går snabbt, är oerhört smidigt och är framför allt väldigt roligt. Oavsett vad du pendlar till så kommer en elspark göra att du kommer dit på ett naffs, samtidigt som du har roligt på vägen

Men att pendla till jobbet är en utav de enklare sakerna som en egenföretagare måste göra i sitt liv. Att hantera löner, bedriva kundkontakt och se till att den dagliga verksamheten flyter på som det ska. Det är det som är så fantastiskt med att vara egenföretagare. Man får driva sin egen vision samtidigt som man kan bestämma över sin egen tid. Det är oerhört belönande att få ta fram sin egen logo och sedan styra verksamheten i den riktning som man tror kommer att vara mest lönsam.

Med så mycket att tänka på, och tid som en ständig och återkommande bristvara, så är det inte så konstigt att många väljer att använda sig utav en elspark för sin pendling. Här har vi samlat några tips som du kan ta med dig om du är intresserad av att få den bästa möjliga upplevelsen när du pendlar.

Köp en elspark som har lång batteritid

Det viktigaste när det kommer till en elsparkcykel är dess batteritid. Även om utvecklingen av elsparkcyklar har kommit oerhört långt så lider elsparkar av samma problem som elbilar: batterierna är inte på samma nivå som resten av tekniken. Detta betyder att för den som åker över lite större sträckor behöver ta detta i åtanke inför sitt köp.

Elsparkcyklar tenderar att tappa en hel del kraft ju mindre batteri de har kvar. Därför är det en mycket god idé att köpa en elspark som har ett stort batteri. På så sätt så orkar elsparken producera maximalt med kraft över en längre tid.

Pendla med hjälm

Oavsett vad man tycker om hjälmar så går det inte att komma ifrån att de kan rädda livet på en om olyckan skulle vara framme. Så gott som alla som pendlar i en tätort kan dela med sig av minst en eller två berättelser om hur de var en hårsmån från att bli påkörda av en ouppmärksam bilist. När du rör dig i bebyggelse med mycket trafik så räcker det med att en bilist brister i sin uppmärksamhet för att du ska riskera att råka riktigt illa ut. Att införskaffa en upplåsbar hjälm kan vara en bra lösning för den som är mån om att hålla frisyren snygg och prydlig.

Se till att bromsarna håller hög klass

Ett område där elsparkcyklar verkligen skiner är acceleration. Den lilla elmotorn är kapabel att producera en enorm mängd kraft och vridmoment på bara några sekunder. Se därför till att bromsarna håller hög klass då det är ofta man behöver bromsa in hastigt.

Du gillar kanske också...