5 anledningar till att vi föredrar elhojar gentemot bilar

Elektriska hojar som elsparkcyklar har tagit världen med storm. De har funnits i storsdagsområden i flera år, men det är först de senaste åren som de verkligen blivit vanliga i Sverige. Men vad är det egentligen som gör elhojar så attraktiva? Här listar vi 5 anledningar till att vi hellre susar runt på en elhoj istället för att köra en bil.

 

1.    Man slipper tänka på parkering

Den största anledningen till att vi, och flera andra elhojsförespråkare, föredrar elhojar gentemot bilar är det simpla faktum att man slipper tänka på parkering. Bilar i storstäder är nästintill en omöjlighet att hitta parkeringar till. De tar mycket plats, är klumpiga och är man inte ute i god tid ska man verkligen inte förvänta sig en parkering i närheten av dit man ska. Med en elhoj däremot slipper man att tänka på parkering alls. Vanligtvis kan man ställa sin elhoj praktiskt taget vart man vill när man har åkt färdigt.

 

2.    De är ett mer miljövänligt alternativ

Det är inget nytt att bilar inte är särskilt miljövänliga. Faktum är att vanliga personbilar står för en stor del av utsläppen, nämligen 60,7 procent av koldioxidutsläppen från vägtransporter inom Europa. Så väljer du inte en elhoj framför en bil på grund av att du slipper parkeringsstrulet bör du åtminstone göra det för miljöns skull.

 

3.    Elhojar är billigare

Bilar är inte bara dåliga för miljön men också väldigt dyra. Åtminstone om man inte köper en billig på Blocket och inte kör oftare än en gång om året. Elhojar däremot är mycket billigare. Det spelar egentligen ingen roll om du hyr eller köper en. Oavsett kommer du att förses med ett transportmedel som sparar dig pengar, både i startsumma och i driftskostnader. Men visst, du kan heller inte köra samma sträckor som du kan med en bil.

 

4.    Man kommer ut i naturen på köpet

Spenderar du dagarna på ett kontor framför en dator, kommer hem och surfar på travsport.io för att därefter strecktitta Netflix – ja då blir det inte mycket tid över till att få frisk luft. Det är tyvärr inte alla som varken har lust, tid eller ork till att gå en lång promenad eller springa en löptur varannan dag. Det är här elhojen kommer in i bilden! Med en elhoj kan vi susa runt i det öppna, fria landskapet utan att faktiskt bli andfådda. Visst är det kul att köra runt i en bil, men hur mycket frisk luft får man då?

 

5.    Elhojar kräver betydligt mindre underhåll än bilar

Femte och sista anledningen till varför vi förespråkar elhojar istället för bilar är underhållsaspekten! I princip kan man jämföra underhållet av en elhoj med en helt vanlig cykel. Ibland måste man försäkra sig om att allt är på plats och fungerar som det ska, men mycket mer ansträngning är inte nödvändigt. En bil måste man skicka in till verkstaden regelbundet medan en elhoj klarar sig relativt bra själv, så länge man kontrollerar batteriets och hjulens funktion då och då.

Du gillar kanske också...